За проекта skip to Main Content
EnglishБългарскиRomână
by Transposh - translation plugin for wordpress
"Оборудването спасява животи" | ROBG-305
Описание

Община Моцацей и община Монтана в партньорство създадоха този проект с акцент върху създаването на мерки за по-безопасен общ регион. Проектът представя комплекс от дейности, които са насочени към ефективното управление на риска, предотвратяване и реакция на природни бедствия в региона на ТГС с акцент върху наводненията и пожарите.
Общата цел на проекта е да подобри съвместното управление на риска в трансграничния регион. Настоящият проект има за цел да постигне намаляване на уязвимостта на околната среда и да предотврати последствията от социални и икономически бедствия, причинени от наводнения или пожари в граничния регион. Логичната линия на настоящия проект е, че някои мерки са най-подходящи да бъдат управлявани на общинско ниво, като например подобряването на естествения дренаж за предотвратяване на дъждовно наводняване или осигуряване на необходимото оборудване за бърза реакция.
Проектът предвижда реализиране на логически изграден набор от мерки (дейности) за създаване на условия за управление на риска в община Монтана (чрез доставка на оборудване) и община Моцацей (чрез доставка на оборудване); разработване на аналитични и стратегически документи и мероприятия за обучение и повишаване на осведомеността, които ще помогнат да се обединят общностите и процесите на управление на граничния регион Румъния и България, за да участват в съвместното развитие на зона за сътрудничество по устойчив начин.
В повечето случаи по време на бедствия времето за реакция и ресурсите в селските райони са силно намалени. Към справяне с бедствия, онези катастрофални събития, които разтягат капацитета на общините, може да се подхожда само с готовност, предварително планирана реакция и наличието на подходящо оборудване. Партньорите имат за цел да предотвратят това чрез доставките, които са един от обектите на този проект. Установяването на работещо сътрудничество за ТГС за съвместни действия, насочени към подобряване на съвместното управление на риска в трансграничния регион – резултат от проекта, ще помогне на населението на ТГС да се възползва от действия по управление на риска и мерки за защита от наводнения.
Новото в този подход за управление на риска е, че готовността ще бъде постигната при задоволително ниво на готовност за реагиране на всяка извънредна ситуация чрез програми, които укрепват техническия и управленския капацитет на общините. Тези мерки могат да бъдат описани като логистична готовност за справяне с бедствия. Този капацитет за реагиране на извънредни ситуации ще бъде допълнително подкрепен от разработените по проекта стратегически и аналитични документи и организираните обучения и информационни кампании.

Дейности

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed gravida nulla magna, vitae gravida ex tempus nec. Nulla condimentum justo lacus, non iaculis quam ultrices id. Aliquam in fringilla neque. Donec in semper est, a dignissim mauris. Integer imperdiet augue vestibulum risus consectetur, sed blandit felis consequat. Fusce luctus volutpat ante eu congue. In tristique eu ligula ut ultricies. Proin tempus sem ut tellus fringilla aliquet. Quisque mattis neque non tellus condimentum dignissim. Suspendisse in consectetur tellus. Proin vel sem facilisis, egestas mi tincidunt, euismod sapien. Duis lacinia scelerisque ex, at finibus quam dictum sit amet. Praesent rutrum tellus id rhoncus molestie.

Back To Top
Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския Съюз. Отговорност за съдържанието на тази страница носят единствено нейните автори.