Национално състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ skip to Main Content

"Оборудването спасява животи" | ROBG-305

Национално състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

В периода 27-29 юни в град Велико Търново отборът на II СУ „Никола Й. Вапцаров“ премери сили и знания с ученици от цяла България в националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.
В първия ден от надпреварата децата решаваха тест с въпроси от учебния материал, свързан със защита при бедствия, през втория – приложиха наученото и на практика. Демонстрациите в състезанието се проведоха на открито в градски парк „Асеневци“ във Велико Търново.
Учениците трябваше да преминат през симулационна стая, в която да покажат реакция и съобразителност при земетресение, да действат като отбор при наводнение – с оказване на помощ във вода. Друга част от изпитанията бяха определяне на точния размер и поставяне на детски и граждански противогаз, как се херметизират врати, прозорци и отдушници при химическа атака, както и познания за защита на хранителни продукти от радиоактивно замърсяване. Всички 112 деца се забавляваха и показаха завидна отговорност и дисциплина.
При изключително напрегната конкуренция и близки резултати отборът на област Монтана зае 4-то място в крайното класиране с 265,5 т.
Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а победителите – предметни награди, осигурени от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българския червен кръст.
Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на открито
web counter
потребители посетиха този сайт
Back To Top
Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския Съюз. Отговорност за съдържанието на тази страница носят единствено нейните автори.